Diarecepty


Ryžový koláč s pomarančmi

nexium

nexium homieinex.com

diltiazem

diltiazem

zoloft and weed side effects

zoloft and weed

viagra generika

viagra diskuze read here

buscopan fiale

buscopan compositum patemery.azurewebsites.net

quetiapin lijek

quetiapin und alkohol forsendelse.website

Na krehké cesto

75 g studeného margarínu,
125 g tmavej pšeničnej múky,
40 g ovocného cukru;

Na náplň a ozdobenie:

500 ml mlieka,
štipka soli,
60 g ovocného cukru,
dreň z 1 vanilkového struku,
125 g guľatej ryže,
5 plátov želatíny,
1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry,
150 ml čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy,
150 g jogurtu (1,5 %),
tekuté sladidlo,
150 ml smotany na šľahanie (33 %),
2 pomaranče

Na cesto zmiešame múku, margarín, ovocný cukor a lyžicu vody, premiesime a dáme asi na 30 minút do chladničky.

Na náplň privedieme do varu mlieko so soľou, ovocným cukrom a vanilkovou dreňou, prisypeme ryžu a na miernom ohni povaríme asi 45 minút. Ryžovú kašu potom necháme vychladnúť.

Rúru predhrejeme asi na 180 °C (teplovzdušnú asi na 160 °C). Cesto rozváľame, prenesieme na vymastenú formu o priemere asi 26 cm, niekoľkokrát prepichneme vidličkou a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

Želatínu dáme zmäknúť do studenej vody. Pomarančovú kôru, šťavu a jogurt vmiešame do kaše a dochutíme tekutým sladidlom. Pridáme rozpustenú želatínu. Keď začne ryžová hmota rôsolovatieť, vmiešame do nej vyšľahanú smotanu.

Na korpus, ktorý sme nechali v tortovej forme, navŕšime ryžovú zmes, uhladíme ju a dáme zhruba na 3 hodiny do chladničky.

Pomaranče umyjeme v horúcej vode, osušíme a z kôry nakrájame tenké dlhé hoblinky. Potom plody ošúpeme a rozdelíme na dieliky. Okraj formy odstránime, na tortu poukladáme pomaranče a ozdobíme hoblinkami z kôry.


Niekoľko receptov si môžete prečítať aj v PDF dokumente Varíme zdravo pre diabetikov [CZ - 147 kB].

 

Pošlite nám váš recept

:

:

:

:

This Is CAPTCHA Image